събота, 23 септември 2017 г.

Есенциални откровения

Истинската радост дава само увеличение степента на свобода – нова нишка от духовното и следващото го физическо освобождение, но не е поредната “материална играчка” от залъгалките!
 Има много хора, които подобно листа на вятъра се поддават на всяко ново егрегорно подухване. Те не осъзнават своята дълбока вътрешна основа и живеят със слоевете на външната личност, бягайки от една теория / система за мирозданието към друга. В резултат на това, силата не ги взема на сериозно, заради тяхната прекомерна лекота. Важно е разбирането, че лоялността към едно нещо е ценено във всички светове. Чистата енергия на духа е къде по-хубава и свежа от обикновените човешки потоци-пороци – това трябва да бъде добре осъзнато Защо не ми харесва религията? Защото всяка религия е описание на една затворена система с неизменни правила, източникът на които по дефиниция не може да бъде друг, освен “безпогрешен”. Обичаш ли затворени системи? Обичаш ли чуждите правила? Обичаш ли да се чувстваш нищожен? В такъв случай си готов за поредната “нова приказка” с очакван край !
Избори, политици-духовни паралитици, обслужващата властта инфраструктура … дрън-дрън. Това е просто декорация на играта за ширпотреба. Какво може да бъде по-абсурдно от този шперплатов декор на сцената на живота?
Мушитрънчета :
Диалози: (X) -А когато маймуната помъдрее, ще низвергне дресьора и ще повдигне бунт.
(У) -Дори ще го оглави, а след известно време, узурпирайки властта, ще стане същия дресьoр
Когато някой казва, че в живота трябва да се опита всичко, ми идва реплика: и опита на наркоман, сериен убиец, затворник, бездомник – нали и това също са опитности?
Куриози в лъвски дози :
Не завиждайте на другите в обществото за техните чувствени удоволствия, понеже в своето уединение вие можете да намерите такава наслада, за която те си нямат и идея !
 Как само възклицават всички: силата на мисълта, силата на мисълта, пожелай и ще се изпълни … Но някак си желанията на 95% от хората са изключително жалки и нещастни – квартира / къща, съпруг / съпруга, секс, нова кола (за да завиждат всички, аха!) и много пари. Туйто! И над това въпросните креатурки изразходват своята концентрация. Защо ли те не искат поне да се превърне физическото тяло в плазмоид и да полетят на разходка из други планети!? Или да намерят своя лична вселена? Безсмъртие – то е това, което ти принадлежи по право. То не се отнема, без значение какво казват разни хора – транслатори на идеи, идващи от сили, заинтересовани от човешкия страх


Разкривайки у себе си висотата на духа, неизбежно ще се наложи да се спуснеш в ада на безсъзнателното, за да го “осветлиш”. Без това просветлението ти ще е непълноРазвлеченията, измислени от хората, независимо колко по-превъзходни са ставали, си остават само жалки опити за забрава, че не надхвърлят порочния кръг – да ядат, за да живеят, и да живеят, за да ядат. Що се отнася до мен, такава картинка никак не ми допада! В ролята на хора нашата съдба, нашата цел е да се учим, за да има откриване на още и още “непостижими” световеОбърквайки съзнанията на слушателите и читателите, тъмните учители вербуват армии за своите ефирни покровители. Тъмните учители от този тип не е трудно да се разпознаят по тяхната реторика: “Присъединете се сега! Обичаме ви! С нас е Господ и Възнесените владици! Те изпращат своята любов на света!”. Твърде много патос и “захаросан сироп” от псевдолюбов (от сектантските прийоми – бомбардировките с любов), с които са пълни езотеричните сайтове. Истинската любов винаги е тиха, както и гласът на духа – нашето висше начало, е много тих и спокоен. И между другото, за да го чуеш, не трябва да попадаш в “хилядно” измерение; духът е точно тук – около и в насВ обкръжаващата действителност, по-специално – българската, става такъв фарс и хаос, че ще бъде много изненадващо и странно, ако се намери някой, който да повдигне капака на котела, в който се варим всички ние и каже: “Какво правите още тук ? Филмът вече свърши! “

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.