неделя, 23 юни 2019 г.

Есенциални откровения

Достатъчно е да бъдеш себе си, за да видиш действителността. Опитите да бъдеш някой друг всъщност е начин да запазиш самозалъгването, сякаш другите не са такива, каквито са в действителност.

 В нашата матричка заплатата може да се разглежда като наказание за неумението да крадеш!

 От мълчание до мълчание има разлика: някои мълчат поради неразбиране, а други твърде добре разбират всичко и затова мълчат!

 Често можем да чуем “Радвам ти се”. Но има и скрит замисъл в това – ако съответстваш на моите представи за това какъв трябва да си.
В действителност изричащият “Радвам ти се” може да лъже. Лъжата тук е, че другият не се радва на мен, а на своите представи за мен.
Изборът да вижда своите представи за мен, а не самия мен, е бил формиран в минал момент, когато другият се е питал “какъв да бъда” и е потърсил за пример някакъв външен авторитет (вид бягство от себе си и от отговорност). И сега същото заключение прилага към мен!


 Когато усещаш, че си стъпил на освобождаващия път, не чувстваш необходимостта да ставаш отшелник в планината. Живееш на този свят, но същевременно намирайки се извън него!

 Възлите, вързани на “небето” е невъзможно да се развържат на Земята!

 Това, което ти е неприятно отпада по естествен начин, стига да не си го стиснал между зъбите или си го приковал с пирони! А ако все пак го държиш и приковаваш – значи ти е приятно да доказваш, че можеш… вместо да се запиташ “А какво ми е приятно?”

 В ортодоксалните религии има много повтарящи се ритуали, чиято цел е ментален контрол над хората, задържайки в съзнанията им строгите догматични вярвания, смесени с едно постоянно ниво на безпокойство. Когато разумът на човек е зациклен, догматичен и настроен към ритуалите, той се затваря и губи достъп към освободените и разчупени гледни точки!


Ключета за препрограмиране (продължение):
Точното съчетание, вместо заместители.
Отпадат компромисите и самозаблудите.
Отпада напразното прекарване на времето и съмнителните забавления…

 Приятно е, дружба, точно съчетание, пребивавай и празнувай, вместо правила, догми и авторитети.
Отпадат болката, глупостта и омразата!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.