неделя, 17 май 2020 г.

Есенциални откровения

С всяка степен от развитието на съзнанието не само се разширяват неговите възможности за възприятие на реалността (или матрицата), но и се разкриват потенциалните “свръхестествени” способности за въздействие над нея, присъщи на тези с по-развито съзнание!

 Истински богат си не с пари, а ако имаш свободно време!

 Основната конспирация се състои в това – хората да бъдат задържани умишлено на много ниско ниво на възприятие – както на себе си, така и на околния свят. Поради това всяко пробуждане на разума ни, позволяващо да видим неща, които са били незабелязани от повечето, се явява реален и голям проблем за заговорниците и манипулаторите от върха на пирамидата!

 Разбирането на “невероятното” позволява само нестандартното мислене

 Не е тайна, че по плана на “Новия световен ред” огромната част от обикновените хора трябва да загине в хода на провокирани по цял свят войни, революции, бунтове, епидемии, икономически и финансови кризи… За останалите живи по план около 500 милиона ще бъдат създадени “идеалните” за биороботи условия за съществуване в световна полицейска държава с тотален контрол. Но смятате ли, че именно вие ще попаднете в редиците на тези “щастливци”, чиито главен смисъл на съществуване ще е обслужването на интересите на “елита”, а и действително ли искате за себе си и своите поколения такова бъдеще? Ако не, то разпространявайте истината за плановете на илюминатите и техните тъмни господари по отношение на човечеството…

 “Тъмните хакери” (Паразитите на съзнанието) не харесват ограничението от физическата храна, спирането на вътрешното “бърборене”, а също и отхвърлянето на многото видове информационни технологии, предизвикващи различни емоционални изблици, с които се хранят тъмните. А още една от най-важните “кукички”, на която тези “ловци на човеци” почти винаги хващат своята плячка – това е чувството за собствена важност, чрез което може да се манипулира поведението на всеки човек, който не се е избавил от зависимостта си към него!

 Опасно е да се абсолютизират ефирните видения. Ние може да виждаме едно ниво от ефирните планове на човека, може и два, а максимум – три. Но освен това има още планове, които не са обхванати от възприятието ни. поради което е голяма грешка да се правят генерални изводи на основата на несъвършени видения. И именно поради това има такива “бисери” сред кастанедовските “виждащи”, каквото е “угасването на събирателната точка и разпада на пашкула в момента на смъртта” или заключенията на други “нещо виждащи” за “хора-биороботи, нямащи висши планове(нива)”. Видяли “нещо”, но не го разбрали и решили: нека бъде тълкувано в съответствие с нашата картина за реалността – като че всичко се нарежда. Но нашето ефирно виждане е ограничено. Не виждаме ВСИЧКО.Поради което е добре да съблюдаваме трезво мислене и да сме внимателни в изводите, за да не се спрем насред пътя, а в още по-тежки случаи – да се върнем назад!

 Нима целта на задкулисните манипулатори, с помощта на подчинените им медии, изливащи над хората потоци от негативизъм не е точно тази – да се отучим от съзидателност и да ни привикнат към разрушителност? Главната цел на тези манипулации с нашето съзнание, ставащи посредством древни и съвременни психотехники е да не ни оставят да станем господари на своята съдба, да си останем вечното “стадо”, послушно изпълняващо волята на своите “овчари”. Да, тези задкулисни сили се проявяват по-силно спрямо онези, които са способни да анализират ставащите по света събития. Но да не прехвърляме цялата отговорност на тях, ако самите ние им позволяваме да ни манипулират!

 Докато хората не осъзнаят, че всякакъв вид собственост е вид духовна “котва” и мощно привързване към тъмни егрегори, те ще бъдат управляеми като кукли на конци!

 Да хванеш някого за ушите и да го тласкаш към духовното – има ли по-голяма глупост? По-добре комуникирай с малцината, които имат духовна жажда и са истински търсачи!

 В матрица от земен тип, базирана на “пирамидален принцип” и “кошерно съзнание” е НЕВЪЗМОЖЕН скока в личностната еволюция. Причината за това е тривиална – по правилата на играта “нискостоящите елементи” дават насока за “подравняване” към останалите!

 Как е устроен процесът на обучение и особено по соросоидните и подобните им типове учебници? Налагат се готови “истини” чрез безмълвното “зубрене”, без да има разбиране, а само една сляпа вяра, потискайки у хората способността за самостоятелно мислене. Всичко това способства за появата на безмозъчно “стадо”, сляпо вярващо на “вождовете и учителите”, без способност за самостоятелен анализ и оценка на околната реалност, т.е. – превръщането им в идеални роби, които не осъзнават, че са в положение на робия на една паразитна пирамидална система. И само развитието на интуицията и вслушването в нейния глас може да ни помогне да разберем какво се случва в този свят наистина!

 Хармонията, движеща Вселената, разкрива определени съчетания и цели и така във всичко се разкрива някаква разумна цел. Да се приписва случайност на първичното сътворение е нелепо, защото случайността е сляпа и не може да доведе до разумни действия. Разумната случайност вече не би била “случайност”!

 От контакти забелязах, че при някои хора вече изплуват “спомени” за далеч по-съвършени тела, в които са пребивавали в други светове. И на всеки от тях никак не му е лесно да живее в толкова ограничено физическо тяло. Но нека не забравяме, че това са временни трудности!

неделя, 12 април 2020 г.

Есенциални откровения

Не са ми нужни ценности и идеали, които да трябва да защитавам. Чуждо ми е поклонничеството пред “свещени писания” и “духовни авторитети”. Също при мен отсъства такова понятие като “свещени крави”. И е така, защото неминуемо “свещените крави” на един човек ще влязат в противоречие или в конфликт с “свещените крави” на друг, просто защото са различни. Аз съм миролюбив и не обичам конфликтите, така че предпочитам да ме смятат за празен, луд и по този начин – да съм свободен от всичко това!

 Истински важни са автентичните качества на душата, за разлика от външната маска, която много хора използват, когато комуникират с другите. На други нива на съществуване този “номер” не минава. Можете да заблудите хората, с които комуникирате, но не можете да измамите вселената: все пак ще бъдете привлечени от ниво, съответстващо на истинската ви същност и “всеки ще получи според делата си”.

 Все още ли не смятате, че малоумието е достигнало недостижими “висини”? Ето един пример – на тази планета основна ценност НЕ СА природните ресурси, които в ограниченото пространство винаги имат предел, а необезпечените с нищо хартийки, които по странни обстоятелства се наричат пари. Лудостта е, че тези хартийки могат да бъдат напечатани от определени кръгове в неограничено количество и никой не може да им забрани да го направят. Получава се парадокс: планетарните ресурси са ограничени, а хартийките, чрез които се придобиват тези ресурси, могат да бъдат в неизмеримо количество.

 В резултат на разделение между цивилизациите агресивна част от инопланетяните се разселила като плъхове по всички светове и пространства. И на Земята е лесно да ги познаеш. Те самите не са наркомани, но ръководят наркотърговците; не са бандити, но управляват престъпността; не са във властта , но управляват властимащите…

 За какви точно “ценности” хората се хващат за гушите, предават роднини и приятели? Разбира се, не за духовни, а за баналните и примитивни ценности от материалния свят! За химерата и илюзията, която са им внушили. Най-вече за своя нов бог на име “Паричко”! На хората е набито в главите, че хартийките с цифри могат да направят човек щастлив. И изобщо не им минава през ума, че парите са един от основните, ако не и най-главният механизъм за поробване на личността. Тази невидима примка, която държи цялото човечество за шията!

 Официалната наука твърди, че всички събития, които са плод на нашето въображение или памет са по-малко обективни, реални и надеждни от тези, които възприемаме чрез петте сетива. Но пренебрегвайки тези начини на възприятие на околната среда, които не се поддават на научно обяснение, ще разпилеем такива важни аспекти на живота си, каквито са интуицията, творческото мислене, емоциите и съновиденията!

 Всички форми на живот минават през нашата плоскост на възприятие, използвайки материални образи като средство за своето изражение, след което постепенно се изличават от нея. Но това означава само, че ние преставаме да ги възприемаме като част от нашето обкръжение, което не е тъждествено с това, че те вече са престанали да съществуват!

 Урокът на име “21.12.2012”, който следва да бъде добре усвоен се състои в това, че метафизичната аванта няма да се получи. Да обещават безплатно “всеобщо възнесение в петото измерение” могат само духовни аферисти, желаещи да паразитират върху човешкото внимание!

 Жаждата за вещи и мислите за тях причиняват недостиг на чувства, оживяващи душата!

 Имал съм случаи, когато са ми се присмивали за това, че съм споделял в моите блогове за нечовешките същности, манипулиращи обществеността. При това се присмиваха хора, които си вярват, че един момък е роден от майка-дева, умрял е на кръста и след три дни се е върнал към живота в една пещера, след което се възнесъл на небето, обещавайки да се върне. Нали така? И след всичко това си мисля “На какво отгоре ми се присмивате?” Но не може да бъде по-различно, след като битува идеята, че всичко, което е нужно да се знае, е написано в една книга – дали ще е библия, коран или друга подобна, не е от значение. Това мога да го нарека само с една дума – безумие!

 Всякакви наши представи за реалността и за нас самите не са окончателна и завинаги установена истина, тъй като са само отражение на съществуващото ниво на развитие на съзнанието. С всяко негово последващо развитие и с разширение възможностите на нашето възприятие неизменно ще се разширява и картината, описваща реалността!

 Невъзможно е да стигнеш до истината, ако си представяш себе си само с физическите измерения, забравяйки за съкровените и висши страни на собствената си природа

 Всички случайности възникват неслучайно!

 Един достигнал до разумност човек е способен да преодолее страха от ирационалното и да премине от безразборното му отрицание към интелектуално разбиране и изследване!

неделя, 9 февруари 2020 г.

Есенциални откровения

Новини от последния час :
1. Познанията са много оскъдни. Което е по-добре отколкото никакви, а това все пак е една стартова позиция.
2. Все още преобладаващата насока на мисълта циркулира в кръга на същите оскъдни познания.
3. Тепърва ще се разкриват енерго-информационните механизми на холографската реалност, както и кои сили стоят зад тях.

 Не ги мислете хората от типа “домашни любимци”. Те са хора на своето време, контролирани от системата от вярвания, програмирана у тях. Днес е същото с милиарди хора, които са обработени да мислят по начина, по който световните господари искат, и те осмиват, осъждат и дори убиват онези, които оспорят техните глупости и контрол

 Размислих се защо толкова много се набляга на сляпата вяра. Всъщност, тя е важна за колективното съзнание. То е в състояние да пречупи всякаква психика. То е мощен егрегор, силово поле, което чрез въздействието си може да застави дори много упорит човек да повярва в нещо…А ако човек е възприел нещо само на “вяра”, тогава се включва механизма на генетичните пермутации. По този начин човешкото тяло на нивото на ДНК се адаптира към информационното въздействие.

 Не е толкова трудно да се “започне на чист лист”. Истински трудното е да промениш “краснописа”!

 Весело ми е, когато сред езотеричната демагогия срещна твърдението, че за да се постигне освобождение, трябва да се откажеш и от идеите на освобождението, преставайки по този начин да се стремиш към него. Но ако никъде не вървиш, то и никъде няма да стигнеш. И ако нищо не искаш, няма и нищо да получиш!

 Съвременната цивилизация все повече показва истинския си облик, основан на поддръжката на най-различни дегенерати под маската на лъжлива “толерантност” и други “демократични ценности”, отразяващи нивото на деградиране на същата тази “цивилизация” (каква обида за думата), а основна нейна черта е двуличната и лъжлива политика на “двоен стандарт”, опираща се на поддръжката на терористични движения под лозунга-имитация за “борба със световния тероризъм”!

 Компютърните технологии не са създадени от наши земни учени. Дали са ни ги наготово тези, които са заинтересовани от създаването на “електронно човечество”!

 Днес целият свят кипи. Глобализацията, за която повечето хора знаят малко, отвори границите на всички държави за свободен трансфер на информация, пари, стоки, бежански потоци. Но освен всичко споменато, протича и трансфер на САКРАЛНИТЕ ЗНАНИЯ, намиращи се извън времето, пространството и властта.

 Стадото от овце се води от най-умния овен. Самите овце си го издигат. А при хората излиза точно обратното: идиоти и извратеняци са начело на обществата. И в Америка, и в Русия, и в останалата част от света – разлика няма. В минали времена обществата все още са имали достатъчно мъдрост: при първите признаци на полудяване на елита, веднага са го сменяли с нормален. Но в наши дни този механизъм не работи. Причините са много, но основните са две: първо – липсата на финансова база у нормалното население. И второ – връзката на обезумелия елит с чиновническия апарат от низините!

 Едва след като си препатил достатъчно разбираш, че няма понятие “по-добър приятел”. Има понятие “истински приятел”!

 Да разговаряш с хора, мислещи в рамките на ПРИВИЧНИТЕ категории на НЕПРИВИЧНИ по своя мащаб теми е равносилно на разговор с деца. Болшинството хора, колкото и умни да са, няма да възприемат сериозно такъв разговор. Това за тях е НЕРЕАЛНО – не заради това, че са съзряли в това някакви дефекти, а защото ИЗЛИЗА от рамките на техните ВЪЗПРИЯТИЯ!

 Човешкият живот е една голяма борба между невежеството и просвещението… Престане ли човек да търси знания и информация за себе си, попада в мрежите на невежеството!

 Замисляли ли сте се защо във всички големи градове на Запад на много ключови места има масонска символика: било в архитектура, скулптура и т.н.? Всъщност разчетите са неслучайни: подсъзнанието, прочитайки информацията, вложена в символа, не само тласка съзнанието на човека към определен модел на поведение, но приспособява към това и неговите генетични структури!

 Всяка истина е система от знания, но не всяка система от знания е истина!


неделя, 5 януари 2020 г.

Есенциални откровения

В днешната пазарна икономика успехът на едни се превръща в неуспех на други и съвсем нормално е тези хора да не са първи приятели. А който постига успех всъщност се води креативна личност.
Забележка : Успех – количество кинти в излишък, създаващи чувство за превъзходство


 По какво можем да различим начинаещия в областта на езотериката и окултното от този, който се е посветил дълготрайно на тях? Първият страда от прозелитизъм – с патос рекламира под път и над път приютилия го егрегор и своите занимания в тази връзка, активно спорейки и защитавайки го. Вторият вид е спокоен и мълчалив, с нищо не се отличава от “средностатистическия гражданин”, разкривайки се (и то само отчасти) в тесен кръг от единомишленици!

 Любовта е навсякъде и във всеки, но малцина я изживяват в нейната пълнота – тези, които са в състояние да изчистят от пластовете обусловеност своите душа и сърце. Всички останали са толкова заети със собствената особа (егоцентризъм), че единствено преживяват жалки заместители във вид на страсти, привързаности и краткотрайни авантюри!

 Където има власт не може да има и духовност, това са две крайно несъвместими понятия ! Властта се нуждае от безпросветно стадо, което да бъде управлявано с лекота !

 Ако не вярваш в нещо, което довежда до хипноза цели цивилизации, все пак е добре да го изучиш основно, за да противопоставиш на голата вяра – знанието!

 Колкото повече доказателства даваш на невежия в подкрепа на твоята теза, толкова повече затвърждаваш убеждението му, че той е прав. Нещата изглеждат абсолютно различно, гледани от различно ниво. Например кръгът е кръг в двуизмерното пространство, а в триизмерното е сфера. Извод: да спориш с простаци е загуба на време

 Навремето никой не ми бе казал че животът на възрастен човек прилича на изолатор. Все се получава – или ти си зает, или приятелите, или роднините, или още някой от познатите. И като резултат – всеки е изолиран от останалите, правейки своите си неща!

 Мога най-отговорно да кажа, че имаме една ентропна (завършена и затворена) система на ИЗКУСТВЕНО предизвикано отделено съзнание, която бавно умира и разчита на черпенето на енергията на въплътените в тази система души за поддържане на своето съществуване.

 Мнозина правят дадена духовна практика, разчитайки на бързи резултати – просветление, хармонизация на живота и т.н. Но по правилата на играта – нищо такова не става, което предизвиква разочарование, депресия и превръщането на човека в част от псевдоезотеричната “масовка” от хора, които “са опитали нещо” и сега могат да гледат отвисоко на останалите. Практикувайки само за РЕЗУЛТАТА, човекът попада в капана на тъмните хакери, които искат в перспектива да я прекъснат нацяло с нашепване от рода на “Не ти се получава веднага? Значи не е твоя път!”. По-удачното излиза, че е култивиране на практиката като НЕПРАВЕНЕ, опирайки се на самия процес, а мислите за резултата да са мимолетни и да няма привързване към плодовете му, дори и за момент да има постижения. По този начин се практикува заради самата практика, което подрива усилията на тъмните по нейното дискредитиране, а резултатите идват от само себе си!

 Самата система създава престъпността, а после се „бори“ срещу нея! Но и в двата случая потърпевшите са определените за редови овци!!! Затова има смисъл да заявиш твърдо „не“ и „стоп“ на нейните ценности и модели, или пък да игнорираш натрапваните ти „ценности“, най-вече като помагаш все повече хора да се събуждат, да се присъединяват към нас, да следват своята насока – тази за опазване на искрата у нас, която ни отличава от ОП-овете…

 Няма две еднакви възприятия на света, както няма еднакви лица, а дори и листа на едно и също дърво!

 Беше 1990 или 1991 година, зората на демокрацията. Промяната отвори “вратите” за всякакви знайни и незнайни експерти, дошли да ни учат как да живеем “правилно”. Между тях бяха и евангелистите, дето събираха хората по площадите. Сещате се, нали – слепите виждат, куците прохождат и т.н. Воден от едното любопитство, посетих една такава сбирка. Стоях в тълпата, слушах виковете на евангелиста от платформата, гледах хората, изпаднали в транс. И се чудех какво ли обяснение ще дадат водещите на тези, които все пак не прогледнат и не проходят, въпреки молитвите. И обяснението не закъсня. Ако наистина вярваш, ще успееш – изкрещя водещия. Ясно, нали – ако не си прогледнал, значи не си вярвал достатъчно, сам си си виновен. Ето това е манипулацията на обществото – ако наистина вярваш! Ако си умен и работлив! Ако си смел и напорист! Ако следваш всички съвети и инструкции! А не си ли успял – значи липсват ти тези привлекателни качества, сам си си виновен! Това е оправданието за системата на несправедливост, бруталност, безчовечност и в много случаи беззаконие. И тази манипулация се извършва в световен мащаб.

 Времето се контролира и се използва, за да ви разсее от истинските проблеми. Банките слагат примка около врата ви, за да ви държат уплашени и лесно контролируеми. Религиите се отличават с това, че създават страх и представят невярна информация. Поради това хората все още се боят да излязат от тази фалшива система и да поемат към изконното, свързано със самото сътворение.

 Когато една добра идея се осъществи чрез негодни средства, тя веднага се профанира – всичко добро и полезно в нея се дискредитира

 Думи като “духове” , “призраци” и подобни носят оттенък на всякакъв род предразсъдъци , заплахи и суеверия. А най-адекватни термини – “развъплътена личност”, “обитател на ефирния свят”. Все пак човекът е запазил своята памет, съзнание и идентичност при прехода в ефирния свят. Това е все едно да си дойдете от улицата, да свалите връхната дреха (физическото тяло) и да останете по домашни дрехи. И ние не преставаме да сме себе си след такава процедура.

вторник, 19 ноември 2019 г.

Есенциални откровения

Всичко е изчислено от създателите на системата до най-малката подробност, за да накарат човека да мисли и действа по начина, по който им е необходим. Ако съпротивителните му сили са прекалено силни , основани на получена алтернативна информация или резултат на намиране връзката с Висшия си аз , системата просто го отхвърля . И това не е особен проблем за нея , тъй като големия процент хора следват указаните пътеки

 На духа не му дреме за някаква атомно-молекулярна структура, основана на белтъци, въглехидрати и мазнини. Така че – кръвта си става на вода като две и две ! Особено като “съблечеш дрехата” , да не говорим пък и ако излезеш от земната матричка !

 Много важни промени настъпват в приоритетите на ценностната система, осъзнавайки, че материалното ни тяло не е нашата истинска същност, а само един временен инструмент на нашето съзнание. Своята голяма ценност загубват всички условия за поддържането на това тяло: трупането на пари, дрехи, коли, къщи и т.н. Ценно става само това, което е неразделна част от съзнанието, и което можем да ползваме извън това ограничение : знания, умения, мъдрост, енергийни и волеви възможности.

 Мнозина са свикнали да приемат за истина не това, което е истинно, а това, което е понятно за възприятията им. Ако изложена истина не се покрива с понятийните им апарати, бива приета за фантасмагория или лъжа. Извод: достъпността на изложение е от решаващо значение за прием или отхвърляне!

 Американски психолози провели уникален експеримент – студенти били разделени на две групи, едните – затворници, а другите – надзиратели. Експериментът се провел в затворнически условия и бил достатъчно дълъг. Отначало “надзирателите” и “затворниците” запазили дружеския тон и приятелските отношения едни към други, но после “надзирателите” започнали да проявяват строгост, “затворниците” възроптали – нали все пак това е само експеримент! В отговор надзирателите започнали да прилагат сила, а след това дори да бият и даже да издевателстват над затворниците. Те самите се чудели на тези свои реакции, но продължили с издевателствата над своите другари-студенти. След това групите сменили местата си вече бившите “затворници” започнали с издевателства над бившите “надзиратели”.
Какви изводи може да си направим? Попадайки в определени условия, човек действа по напълно предсказуем начин. Ако искаш да измениш някак себе си – промени обстоятелствата, в които живееш. Ако не е по силите ти да ги измениш – премести физически себе си на друго място, с други обстоятелства. Ако не можеш да направиш и това – оставаш си такъв, какъвто си и в крайна сметка ще заприличаш на тези хора около тебе, живеещи отдавна в дадените обстоятелства.


 Мисловният контрол тук е направо “бетон-картон”! И юдеи, и мюсюлмани, и християни се кланят на едно изкуствено създадено, егрегориално богче, което всъщност е един психичен механизъм за промяна на нормалната човешка психика в дегенеративна и ограничена!

 Всеки съзнателен субект е единен с фундаменталната първооснова на действителността – или глобалния субект. И ето защо ти винаги си бил, си и ще бъдеш!

G3icodFupUg 

 Хитро скроена игра от страна на малките юзърчета с пирамидалната система на съществуване. Привидно здравия в основата си пирамидален фундамент всъщност постоянно се рони и подмазва от новопостъпващите в човешка роля съзнания. Този процес на разпад и възобновяване осигурява и тяхната “печалба” от цялата схема.

 Загубвайки себе си – човек губи душата си – той поставя душата в колата, в компютъра, вместо да я насочи към творчеството, изкуството, знанията за себе си и душата

 Когато човек е развълнуван, когато изпитва възторг и изобщо по един или друг начин има засилен емоционален момент, духовете биват привлечени към него. В това е тайната на вдъхновението; с това се обяснява и защо гневът нараства, хранейки се от себе си. Когато излизате извън себе си, вие губите много – дори и контрол над себе си, и точно тогава е напълно възможно друга същност да придобие контрол над вас. А както се знае – този ефирен свят е пълен с недоброжелателни духове, обичащи да подбуждат караници между хората…
Разбирате ли къде е опасността? И най-малкия зародиш на гняв в сърцето ви може да се захрани и възпламени от огъня на тяхната ненавист!


 Добротата е сила, която променя характера и на обкръжението. Да допуснем, че ваши близки имат черти на характера, които не одобрявате. Но колкото повече им се дразните, толкова повече тази черта в характера им ще се проявява. Това е по правило

 Обичам да основавам отношенията си на дружбата, съвместното придвижване към свобода и радост, възникващи при разкриването на тайните на мирозданието. Във връзка с това ще напомня, че знанието, което учи на подчиненост и манипулиране е безполезно, то единствено по-силно закрепостява душата в егрегорните структури на матричката с двуполюсна насоченост, което води и до затворения цикъл…

 Фанатичната вяра има “зли” очи. Понеже пропуска всичко през хладния си, шлифован от матричката разум, а не през сърцето!

 Чувал съм много хора да казват: “Няма вече за кога да се уча… Вече съм на 75 (примерно), вече ми е късно… Това означава: Не искам да слушам това, искам да си живея така, както съм си живял, докато ми дойде време да умра. Туйто. Невежество…
А има и други, които в момент на страсти казват така: “Когато остарея, тогава ще помисля и за душата си…” А кога обаче ще остарееш? Нима млади на години не умират? Дори новородени не са застраховани? Но такива си мислят: “Не, това може да стане с бай Пешо или бай Ваньо, но не и с мен!”
Ето какво води неразбирането изобщо къде сме и къде живеем!


 Повечето махат с ръка и си казват – “Какво ме интересува това. На мен хладилника ми е празен, вноската по кредита съм я просрочил, колата остаря и искам да си взема нова, трябва да отида на море, а тук някакви идиоти ми пълнят главата с илюминати, задкулисие, метафизика и всякакви щуротии. Що не стъпят здраво на земята и влезат в реалността”. Но си спомням за многозначителната сцена от “Майстора и Маргарита”, когато професор Воланд преди началото на шоуто пред московската публика каза : ” А сега нека видим какво са научили тези граждани през последните 2000 години ?”

събота, 19 октомври 2019 г.

Есенциални откровения

На всеки му се е случвало – инстинктивна нетърпимост към някои хора още от пръв поглед. Това са антипатични духове, които веднага се разпознават един другиго, без да имат нужда от разговор. Разбира се, инстинктивното разпознаване е валидно и при симпатията от пръв поглед!

 Винаги съм споделял, че с тази матричка и планетка далеч не се изчерпва проявеното съзнание в действие. Има още толкова много разнообразни светове за изследване и дори създаване!

 Какво би станало, ако в живота ни не съществуват елементите време и пари. Щяхме да живеем в коренно различен свят

 Хората с материалистично съзнание са загрижени изключително за своите материални нужди: семейство, заплата, прехрана и всичко, свързано с това. При това на тях им е доста трудно или невъзможно да си представят, че живота има някакво предназначение, излизащо извън рамките на всичко гореспоменато. Те се отъждествяват със своето физическо тяло, осмисляйки своя вътрешен свят като краен продукт на физиологични процеси!

 Не е от особено приятните, но… в съвременното общество можеш да се развиваш само ВЪПРЕКИ него, а не БЛАГОДАРЕНИЕ на него!

 Цивилизация е възможна само там, където има свобода на личността. А и за да има наистина интелектуална база, са нужни свободни хора, само те знаят как да творят…

 Тялото е инструмент на болката; дори това да не е основната причина, то поне е важна причина. Душата има възприятие за тази болка; това възприятие е следствие от тази важна причина. Спомнянето на пренесената болка, което тя запазва, може да бъде много болезнено, но не може да има физическо действие. Наистина нито студ, нито топлина не могат да разклатят елементите, които оформят душата; Душата не може да замръзне или да изгори.

 Всеки може да определи влечението си към собствената истина за ново познание само с усета си за комфорт или дискомфорт (или както е прието да се тълкува – с интуицията)!

 Самоубедил съм се, че в хода на духовната си практика е добре на моменти да се посмееш над себе си, да поиграеш на клоун, което от своя страна изкоренява чувството за собствената значимост. Важно е и да усещаш кога е на място да го правиш. Увлечението в противен случай води само до голо позьорство и енергийно изтощение!

 Моите ценности са от извън материален характер. Не се привързвам към вещи и явления от физическия свят. И поради това ми е леко, когато дойде момент да го напусна. От друга страна, пред мен с цялата си острота е стоял проблема с т. нар. “заземяване”. За да има поне известен успех пребиваването тук е нужно поне някакво закотвяне в плътната реалност, което при отсъствие на привързаност към материята никак не е лека задача. Поради това, изключително в рамките на “контролирана глупост” някак се стиковам с определени елементи от света, което да подсигури минималния комфорт, необходим за ситуацията. Разбира се, в точното време симулираните привързвания биват лесно отхвърляни и се устремяваш към истинските си ценности!

 Душата е много неща, събрани в едно – съзнание, импулс за развитие, Наблюдател и Творец!

 Все повече си мисля: може би е кодирана идеята, че да полетиш е възможно само, след като преди това си бил овъргалян до уши в калта и си изстрадал безчислените падения!

 Мислиш си, че си достигнал кулминационната точка от личното си пътешествие? Но впоследствие откриваш, че тя е само поредно начало!

 Замислих се за ролята на т. нар. “прогресори” – покрай “Трудно е да бъдеш бог”. В крайна сметка се оказва, че те не могат да направят нищо със стадото от псевдоразумни, старателно стъпкващи най-добрите си представители хора. Ето защо изглеждат толкова наивни опитите за спасение от ръцете на убийците и тълпата на учените и поетите, все едно да гасиш пожар с чаша вода. Красив жест, но….

 Упорито ни подготвят за тотална чипизация: повсеместно въвеждат единни електронни карти, електронни паспорти. На ред идва вкарването в организма на микрочипове, превръщащи хората в роботизирани биоорганизми, изпълняващи сляпо заповедите на властите. Неслучайно в “Матрицата” Морфей показа на Нео една батерия!

 Голяма част от хората живеят по стандартните клишета на човешкия живот. Животът им е “по-разбираем” и психологически по-лесен. Друга част от хората реализира по-нестандартни варианти на живот, което ги сблъсква с много трудности. А още по-малка част от хората, които живеят самостоятелно, се опитва да генерира нови идеи. Наградата за това е ускорение на еволюцията!

неделя, 15 септември 2019 г.

Есенциални откровения

Как “елитът” продължава да контролира положението в глобален мащаб? Те са царе на мимикрията, използвайки методи на лъже-трансформацията и информационна война, с които създават виртуална реалност, която включва фалшив образ за самите тях и фалшиви цели за цялото “паство”, размивайки и фалшифицирайки техните основни досегашни устои! В същото време този елит е стриктен по отношение запазването на собствената идентичност!

 Сега, когато вече има толкова направено и узнато, да се отричат или игнорират доказателства от областта на мистиката, окултното, уфологията – това означава да не се покаже собствена проницателност (както сигурно мнозина преполагат), а само на показ излиза глупостта, невежеството и късогледството!

 Когато останеш сам със себе си, тогава си най-истински и осъзнаваш за себе си всичко, което никога не си разказвал на някого от околните. Ето това вече може да се нарече “път към Бога” и възвръщане към своя източник!

 Ако даден въпрос/проблем няма решение /което се случва изключително рядко/, това създава условия за създаване на нови варианти, с които се променя и основната матрица ! ( И една закачка в цялата картинка : на моменти може да се опише така : защо да пълзим, след като можем да летим )

 Доста чужд ми е всякакъв стремеж към материално преуспяване и кариерен растеж. Интересите ми са извън пределите на тази матричка. И заради това в материален план съм удовлетворен само от минималните доходи, обезпечаващи съществувание на физически план!

 Препоръчително е замисляне над това, че светът, в който сме принудени да съществуваме е само отражение на съвършено различни събития, които произхождат извън общочовешката парадигма, наложена от разни “юнаци с накривени калпаци”!

 Колко по-различно би било, ако с ясни и достъпни понятия се изложат и разтълкуват на хората като цяло същността на Бога и отвъдния живот. Но вместо това, чрез използването на страх, суеверия, догми на вярата и най-различни форми на вероизповедания, един кръг от заинтересовани държат човечеството в зависимост и то до ден-днешен все още не е постигнало освободеност, понеже няма и яснота по гореспоменатите въпроси!

 Както излиза, най-страшния жанр не са филмите на ужасите. Изпреварват ги светлите и добри измислени истории за любовта. Те заставят хората да вярват и да търсят това, което го няма!

 Възприемането на проявление от ефирен характер става на по-висока скорост от възприемането на обичайната физическа реалност. И ето защо ако изведнъж нещо ви се е “показало”, то това не е точно показване, а сте уловили мимолетно ефирно проявление!

 Размислих се за военните празници с маршовете и бойната техника, с което мисловно се поддържа състояние на война, подхранвайки с масови изблици на енергия тази същата военна реалност. Ако там се вкарат огромни количества енергия, тя може да се използва и като вид резервоар в интерес на създалите тази реалност за всякакви техни нужди. Достатъчно за целта е да се навърже тематиката, да се активира препълнения резервоар и да се настрои честотата на предавателния канал. В качеството на проводници са живите хора, които използват еднакви емоционални вълни за старото и новото събитие!

 Реалността може да се изменя, а по-точно да се редактират понятията, върху които тя се базира! Пример – някога на всеки са казвали, че човек не може да лети, но сега са на разположение данни, не оставящи съмнение в способностите на отделни индивиди за левитиране!

 Целият умствен и разсъдъчен живот, проявяващ се в тялото, се отнася към духа, а не към тялото!

 Каквото и да се твърди за “скептицизма”, самото съществувание показва, че много по-полезно и ценно е умението да излизаш извън пределите на догмите и да виждаш по-надалеч от носа си!

 Можем да отсеем три типа съзнание у хората, живеещи на Земята: материалистично (битово), религиозно (фанатично) и метафизично (трансцендентно)

 Дали се боите от привидения? И защо? Ако например в течение на живота сте имали добър приятел, който е бил до вас, то няма никакви причини за него да ви бъде по-малко приятел и след като е преминал от другата страна на съществуване. А повечето се боят от привиденията, понеже това е нещо различно от нас, защото религията учи, че те не съществуват или могат да бъдат видени само ако си магьосник или си приближен на магьосници, или нещо от този род. Страхът е от това, което не се разбира и си струва да се позамисли човек над това – какво ли би било, ако нямаше паспорти и езикови бариери, ако имаше по-малко войни…

 Страхът всъщност е енергийна астрална форма, която се внедрява в ума и го обхваща напълно в случай на “стеснено” съзнание. “Широкото” съзнание е по-високо от подобно отъждествяване, поради което страхът не намира почва там!